Launched in 2004, dmesgd aims to provide a user-submitted repository of searchable *BSD dmesgs. The dmesg(8) command displays the system message buffer's content, and during boot a copy is saved to /var/run/dmesg.boot. This buffer contains the operating system release, name and version, a list of devices identified, plus a whole host of other useful information. We hope others find this resource useful and further contribute to its growth. Contact us at [ admin at lists dot nycbug dot org ].


Date: 2007-07-14 14:59:52
From: JAWA
Description: Athlon64 X2-4200/3gb desktop
Copyright (c) 1992-2007 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 6.2-STABLE #1: Sat Feb 10 19:02:38 EET 2007
    root@betelgeuze:/usr/obj/usr/src/sys/jawa1SMP
MPTable: <OEM00000 PROD00000000>
Timecounter i8254 frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ (2211.35-MHz 686-class CPU)
  Origin = AuthenticAMD  Id = 0x40fb2  Stepping = 2
  Features=0x178bfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,C
MOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT>
  Features2=0x2001<SSE3,CX16>
  AMD Features=0xea500800<SYSCALL,NX,MMX+,FFXSR,RDTSCP,LM,3DNow+,3DNow>
  AMD Features2=0x1f<LAHF,CMP,<b2>,<b3>,CR8>
  Cores per package: 2
real memory  = 3221225472 (3072 MB)
avail memory = 3142770688 (2997 MB)
FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 2 CPUs
 cpu0 (BSP): APIC ID:  0
 cpu1 (AP): APIC ID:  1
ioapic0: Changing APIC ID to 2
ioapic0: Assuming intbase of 0
ioapic0 <Version 1.1> irqs 0-23 on motherboard
kbd1 at kbdmux0
ath_hal: xxx.xxx.xxx.xxx (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
    ACPI-0159: *** Error: AcpiLoadTables: Could not get RSDP, AE_NO_ACPI_TABLES
    ACPI-0213: *** Error: AcpiLoadTables: Could not load tables: AE_NO_ACPI_TABLES
ACPI: table load failed: AE_NO_ACPI_TABLES
cpu0 on motherboard
cpu1 on motherboard
pcib0: <MPTable Host-PCI bridge> pcibus 0 on motherboard
pci0: <PCI bus> on pcib0
pci0: <memory, RAM> at device 0.0 (no driver attached)
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 1.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
pci0: <serial bus, SMBus> at device 1.1 (no driver attached)
pci0: <memory, RAM> at device 1.2 (no driver attached)
pci0: <processor> at device 1.3 (no driver attached)
ohci0: <OHCI (generic) USB controller> mem 0xfe02f000-0xfe02ffff irq 10 at device 2.0 on pci0
ohci0: [GIANT-LOCKED]
usb0: OHCI version 1.0, legacy support
usb0: SMM does not respond, resetting
usb0: <OHCI (generic) USB controller> on ohci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: nVidia OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 10 ports with 10 removable, self powered
ehci0: <EHCI (generic) USB 2.0 controller> mem 0xfe02e000-0xfe02e0ff irq 11 at device 2.1 on pci0
ehci0: [GIANT-LOCKED]
usb1: EHCI version 1.0
usb1: companion controller, 10 ports each: usb0
usb1: <EHCI (generic) USB 2.0 controller> on ehci0
usb1: USB revision 2.0
uhub1: nVidia EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub1: 10 ports with 10 removable, self powered
uhub2: vendor 0x05e3 USB2.0 Hub, class 9/0, rev 2.00/7.02, addr 2
uhub2: single transaction translator
uhub2: 4 ports with 4 removable, self powered
umass0: BUFFALO USB Flash Disk, rev 2.00/1.00, addr 3
ugen0: Canon CanoScan, rev 2.00/3.05, addr 4
atapci0: <nVidia nForce MCP55 UDMA133 controller> port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xf400-0xf40f at device 4.0 on pci0
ata0: <ATA channel 0> on atapci0
ata1: <ATA channel 1> on atapci0
atapci1: <nVidia nForce MCP55 SATA300 controller> port 0x9f0-0x9f7,0xbf0-0xbf3,0x970-0x977,0xb70-0xb73,0xe000-0xe00f mem 0xfe02d000-0xfe02dfff irq 11 at device 
5.0 on pci0
ata2: <ATA channel 0> on atapci1
ata3: <ATA channel 1> on atapci1
atapci2: <nVidia nForce MCP55 SATA300 controller> port 0x9e0-0x9e7,0xbe0-0xbe3,0x960-0x967,0xb60-0xb63,0xcc00-0xcc0f mem 0xfe02c000-0xfe02cfff irq 10 at device 
5.1 on pci0
ata4: <ATA channel 0> on atapci2
ata5: <ATA channel 1> on atapci2
pcib1: <MPTable PCI-PCI bridge> at device 6.0 on pci0
pci1: <PCI bus> on pcib1
pci1: <multimedia, audio> at device 7.0 (no driver attached)
fxp0: <Intel 82559 Pro/100 Ethernet> port 0xb800-0xb83f mem 0xfdeff000-0xfdefffff,0xfdd00000-0xfddfffff irq 5 at device 9.0 on pci1
miibus0: <MII bus> on fxp0
inphy0: <i82555 10/100 media interface> on miibus0
inphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
fxp0: Ethernet address: xx:xx:xx:xx:xx:xx
pci0: <multimedia> at device 6.1 (no driver attached)
pci0: <bridge> at device 8.0 (no driver attached)
pcib2: <PCI-PCI bridge> at device 11.0 on pci0
pci2: <PCI bus> on pcib2
pcib3: <PCI-PCI bridge> at device 12.0 on pci0
pci3: <PCI bus> on pcib3
pcib4: <PCI-PCI bridge> at device 13.0 on pci0
pci4: <PCI bus> on pcib4
pcib5: <PCI-PCI bridge> at device 14.0 on pci0
pci5: <PCI bus> on pcib5
pcib6: <MPTable PCI-PCI bridge> at device 15.0 on pci0
pci6: <PCI bus> on pcib6
nvidia0: <GeForce 7300 GT> port 0x6c00-0x6c7f mem 0xfa000000-0xfaffffff,0xe0000000-0xefffffff,0xfb000000-0xfbffffff irq 9 at device 0.0 on pci6
nvidia0: [GIANT-LOCKED]
pmtimer0 on isa0
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem 0xd0000-0xd3fff,0xd4000-0xd57ff on isa0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x60,0x64 on isa0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
ppc0: <Parallel port> at port 0x378-0x37f irq 7 on isa0
ppc0: Generic chipset (EPP/NIBBLE) in COMPATIBLE mode
ppbus0: <Parallel port bus> on ppc0
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
sio0: type 16550A
sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
sio1: port may not be enabled
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
unknown: <PNP0303> cant assign resources (port)
unknown: <PNP0c01> cant assign resources (memory)
unknown: <PNP0501> cant assign resources (port)
unknown: <PNP0400> cant assign resources (port)
ums0: Macally Peripherals Macally DotMouse, rev 1.10/0.01, addr 2, iclass 3/1
ums0: 3 buttons and Z dir.
Timecounters tick every 1.000 msec
acd0: DVDR <TSSTcorpCD/DVDW SH-S182D/SB05> at ata0-master UDMA33
acd1: CDROM <NEC CD-ROM DRIVE:282/3.63> at ata0-slave PIO4
ad4: 152627MB <Seagate ST3160811AS 3.AAE> at ata2-master SATA150
SMP: AP CPU #1 Launched!
cd1 at ata0 bus 0 target 1 lun 0
cd1: <NEC CD-ROM DRIVE:282 3.63> Removable CD-ROM SCSI-0 device 
cd1: 16.000MB/s transfers
cd1: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
cd0 at ata0 bus 0 target 0 lun 0
cd0: <TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D SB05> Removable CD-ROM SCSI-0 device 
cd0: 33.000MB/s transfers
cd0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present - tray closed
da0 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 0
da0: <BUFFALO USB Flash Disk 3.10> Removable Direct Access SCSI-0 device 
da0: 40.000MB/s transfers
da0: 1968MB (4030464 512 byte sectors: 255H 63S/T 250C)
Trying to mount root from ufs:/dev/ad4s1a
fuse4bsd: version 0.3.0, FUSE ABI 7.8
pcm0: <ESS Technology Maestro-2> port 0xbc00-0xbcff irq 11 at device 7.0 on pci1
pcm0: agg_rdcodec() RW_DONE timed out.
pcm0: will perform cold reset.
pcm0: <SigmaTel STAC9704 AC97 Codec>